Du er her: Forside » Om Glasværket » Historien

Historien om Glasværket

1937 * *

1937 - Byggeriet begynder..

Krisen i 1930’erne nåede til Danmark i 1931 og medførte arbejdsløshed (der kulminerede i 1932), samt omfattende handelsreguleringer, der især ramte landbruget. Industrien derimod, der først og fremmest producerede for hjemmemarkedet, havde i høj grad gavn af importbegrænsningerne.

Det var baggrunden for at et konsortium af større virksomheder byggede Glasværket. Kommunen hjalp med glæde den store virksomhed på vej, og havnen måtte optage et stort lån til etablering af de fornødne havneanlæg. Denne investering gjorde man dog gerne, da Glasværket, som fik sine råvarer ad søvejen, senere blev en af havnens absolut største kunder.

Glasværket var på daværende tidspunkt Korsør største industrivirksomhed – størst i 1960 med omkring 400 medarbejdere.

I 1967 blev Korsør Glasværk overtaget af et svensk glasværk, som efter en kraftig modernisering indviede det nye glasværk under navnet Scanglas.

Scanglas flyttede senere produktionen til anden lokation i Korsør.

2000

2000 - Vestsjællands Invest A/S

I år 2000 erhverves ejendommen fra Korsør havn i et selvstændigt selskab, Vestsjællands Invest A/S. Ejendommen lejes ud til forskellige virksomheder og går i daglig tale under Norvangens Erhvervscenter.

I årene efter foretages betydelige investeringer i såvel ejendommen som arealerne omkring, således at den i dag fremstår som et moderne og fleksibelt erhvervscenter.

2013

2013 - Ny identitet

I slutningen af 2013 navneændres Vestsjællands Invest A/S til glasværket A/S, med reference til ejendommens oprindelige virke, hvorefter ejendommen i daglig tale benævnes glasværket.

Gennem 2014 og frem til begyndelsen af 2015 arbejdes der med den nye identitet, der blandt andet resulterer i nyt logo, ny hjemmeside og egen Facebook profil.